Jump to content

Cipzár és vakvarró talpak mint hasznos segítségek

2013-06-12 16:46:00

A legfontosabb varrási feladat elvégezhető az egyenes varró és cikk-cakk varró talppal, de miért küzdjünk ha nem muszáj. A cipzár bevarrását segíti a cipzárvarró talp ami úgy van kiképezve, hogy mindkét oldalán leszúrhat a tű, ezért a nehezen hozzáférhető helyen is használhatóbbá válik.

Vannak rejtett cipzárak amit főleg Női ruháknál használnak, ezt igazi mutatvány hagyományos cipzártalp segítségével felvarrni. Erre találták ki a rejtett cipzár talpat amivel könnyen és szépen a tudjuk a cipzárat fogaihoz közel felvarrni.

A rejtett öltés talp amit szoktak "vakvarró talpnak" is nevezni,  főként a szoktak reszoknyák, nadrágok aljának felhajtásához ajánlott elsősorban, de használhatjuk bármilyen szövet, pamut, vászon ruhanemű aljának felhajtásához is. Ez a talp abban segít hogy bellíthatunk rajta egy az anyaghoz szüksége távolságot ahol a leszúr és ig mindíg azonos távolsára van a visszahajtott anyag szélétől ezért hasonloan működik mint a holozó gép. Rövid leírás és ábra itt található  a rejtett öltések varrásához.