Jump to content

Varrógépet szeretne vásárolni? 1. rész

2013-05-11 13:13:00

Ez a varrógép fémalkatrészes? Kezdik a keresgélést amikor ki akarják választani a megfelelő varrógépet. Ez különböző reklámok és beidegződések hatása, főként erre koncentrálnak tévesen, ugyanis nem ez a legfontosabb egy jó varrógép kiválasztásánál.

Mire figyeljünk ha jó varrógépet szeretnénk venni? 

Röviden a három legfontosabb terület:

1, Ne játék kategóriában keresgéljünk. Ha nagyon olcsó extra könnyű, elemmel esetleg 12V-os motorral és nem hagyományos Aspa pedállal, széncellás pedállal vagy elektronic pedállal működik akkor majdnem biztos, hogy játék. Ha nem biztos benne akkor legjobb, ha varrógépszervizben vagy varrógépszaküzletben érdeklődik.

2, Ma már sehol nem gyártanak teljesen fémből varrógépeket, ezért ilyet keresni nincs is értelme, ráadásul nem is fontos, hogy minden fémből legyen. Sok varrógépet gyártanak műanyag fogaskerékkel vagy egyéb más műanyag alkatrészekkel, és némelyik gép több mint 30 éve kifogástalanul működik, pl. Naumann amiben műanyag a hurokfogó fogaskerék, tűrögzítő fej, programkapcsoló, stb.

Azonban az sem elhanyagolható szempont, hogy ne kellejen megszakadni ha odébb kell tennünk a varrógépet. A mai varrógépek súlya nem haladja meg a 10-12 kg, de nem ritka 7,5- 8 kg-os gép és ettől még jó minőségűek.

3, Lehetőleg szaküzletben vásároljunk ami egyben szerviz is, mert ott tudnak legnaprakészebben segíteni abban, hogy milyen az alkatrészellátása, mennyire szervizigényes a készülék, stb.

A következő hírlevelünk tartalma: Melyik alkatrész fontos, hogy fémből legyen?